ABD'de Meydana Gelen Hortum 2 Kişiyi Öldürdü

ABD'nin Texas eyaletinin kuzeyinde meydana gelen hortum nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

ABD'nin Texas eyaletinde yaşanan hortum felaketinde, Gainesville şehrine bağlı Cooke bölgesi şerifi Ray Sappington, 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ve birçok kişinin yaralandığını açıkladı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dallas şehrindeki polis şefi Justin Stamps ise kurtarma operasyonlarının henüz erken aşamada olduğunu ifade ederek, "Bölgede ciddi hasarlar meydana geldiğini açıkladı. Stamps ayrıca Valley View şehrinde bir komuta merkezi kurduklarını da belirtti.

250 BİN EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Hortumun etkilediği Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde, kamyonlar devrildi, evler hasar gördü ve yaklaşık 250 bin ev elektriksiz kaldı. Oklahoma Valisi Kevin Stitt, olumsuz hava koşullarıyla mücadele etmek için eyalet genelindeki çalışmaları koordine etmek amacıyla Acil Durum Operasyon Merkezi'ni devreye aldığını belirtti.

Arkansas'taki Rogers şehri yetkilileri de hortumun gaz sızıntılarına neden olduğunu ve ağaçları ile elektrik hatlarını devirdiğini bildirdi. Rogers kentinde büyük bir bölgede elektrik kesintileri yaşandı.


MUHABİR

Bakmadan Geçme