ABD'den iki yüzlü açıklama

ABD Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda yaptığı insanlık dışı sivillerin öldürülmesi, tecavüz gibi olayları savunurken, aynı eylemleri Ukrayna'da gerçekleştirdiğini iddia ettiği Rusya'yı ve Devlet Başkanı Putin'i eleştirdi.

İsrail 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda kadın, çocuk, hamile, yaşlı olmak üzere binlerce insanı katletti.

Hastaneleri bombalamaktan ve küvözde bulunan çocukları dahi öldürmekten geri kalmayan İsrail'in yaptıkları tüm dünya kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanırken ABD İsrail'in yapmış olduğu bu katliamları savunmaya devam etti.

ABD Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ve orada öldürülen siviller İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını değerlendirdi.


Putin sivilleri kasten öldürürken İsrail kasten öldürmüyor!


Kirby'den Rusya ve İsrail saldırılarına yönelik akıllara durgunluk verecek nitelikte bir yorum geldi.
Rusya'nın yapmış olduğu saldırıları kabul edilemez olarak değerlendiren Kirby, İsrail'in katliamlarını ise “savaşın gereği” olarak yorumladı.

Kirby, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Putin'in Ukrayna'da yaptığı şey burada uygun bir karşılaştırma değil. İşkence, tecavüz, sivillerin katledilmesi, sivil altyapının tahrip edilmesi, tüm nüfusun terörize edilmesi, bunların hepsi Putin'in savaş planının bir parçası. İsrailliler Gazze'deki sivillerin katledilmesini, sivillere işkence ve tecavüz edilmesini savaş hedefi haline getirmiyor. Bu onların planlarına dahil değil. Sivilleri kasten öldürmeye çalışmıyorlar.”

Bakmadan Geçme