ABD'den Türk şirketlerine şok yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre aralarında Türk şirketlerinin de bulunduğu yüzlerce şirkete yaptırım kararı alındı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya'ya yönelik ambargonun ihlal edildiği gerekçesiyle 7'si Türk şirketi olmak üzere Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de (BAE) yer aldığı toplamda 150 şirkete yaptırım uygulama kararı aldı.
ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, aralarında Türk, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşı yüzlerce kişi ve varlık için yaptırım uygulama kararı alındı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada yaptırım uygulanan kişi ve şirketlerin Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşı sürdürmesine fayda sağladığına dikkat çekildi.
Bakanlık ayrıca bu kişi ve kurumların Moskova'nın gelecekteki enerji ve genişleme politikalarına destek sağladığını belirtti.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen konu hakkında yaptığı açıklamada, Kremlin'in Rusya'yı istikrarlı bir şekilde ‘savaş ekonomisine' dönüştürdüğünü ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bunu sadece yerli üretim ile yapamayacağının altını çizen Yellen, bugün açıklanan yaptırımların Rus ordusunun acilen ihtiyaç duyduğu teçhizatları sağlayan kişileri hedef aldığını vurguladı.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Rusya'nın Ukrayna'daki suçlarının ve Rusya'nın yürüttüğü savaşı finanse edip destekleyenlerin hesap verebilirliğini teşvik etmek için elimizdeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğiz.”
Açıklamada ayrıca şebekenin ABD'nin askeri yaptırımları ve Çin'in askeri malzemeleri ihracatı üzerindeki kontrolleri aşmaya çalıştığı ifade edildi.


Yaptırım Listesinde Olan Türk Şirketler;


Bosfor Avrasya İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi (Bosfor Avrasya),

Egetir Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi (Egetir Otomotiv),

Globus Türkiye Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi,

Kartal Exim Dış Ticaret Limited Şirketi,

Konomar Gemi Elektrik Ve Elektronik Limited Şirketi,

Megasan Elektronik Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi,

Özkaya Otomotiv Mamulleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi.

Bakmadan Geçme