ABD, Ticari Gemiler ve Donanmaya Saldıran Husilere Ait 15 İHA'yı Düşürdü

Daha önce defalarca Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde Husilere ait İHA'ları düşüren ABD, saldırı gerçekleştiren 15 İHA'yı daha düşürdüğünü açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri ile Husiler arasındaki Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki gerginlik bitmek bilmiyor. ABD, Yemen'de Husilere yönelik hedefleri koalisyon ortakları ile yerle bir ederken Husiler de bu saldırılara karşılık vermekten geri durmuyor.

Husiler, özellikle İsrail'e giden veya çıkış noktası İsrail olan ticari gemilerle ABD başta olmak üzere koalisyon güçlerinin donanmalarını hedef alıyor.

ABD'ye ait gemileri düzenlediği saldırılarla batırmayı başaran Husilere karşı ABD'nin cevabı ise çok sert oluyor.

CENTCOM 15 İHA DÜŞÜRÜLDÜ

ABD donanması resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Husilere ait 15 insansız hava aracının düşürüldüğü açıkladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

'İran destekli Husi teröristleri sabah saat 4 ile 6:30 arasında (Sanaa saatiyle) Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne büyük çaplı bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. CENTCOM ve koalisyon güçleri, tek yönlü saldırı (OWA) İHA'larını tespit ederek bunların bölgedeki ticari gemiler, ABD Donanması ve koalisyon gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirledi. ABD Donanması gemileri ve uçaklarının yanı sıra çok sayıda koalisyon donanması gemisi ve uçağı 15 OWA İHA'sını düşürdü. Bu eylemler, seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları daha güvenli ve emniyetli hale getirmek için alınmaktadır.'

Bakmadan Geçme