Abdulkadir Selvi Öcalan'ın Yeğeni İle Görüştüğünü Yazdı

Ömer Öcalan'ın 23 Ekim Çarşamba günü saat 11:00'de İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan'ın örgütü lağvetmesi ve Meclis'te konuşması çağrısının ardından gözler İmralı'ya çevrildi. Öcalan ile herhangi bir görüşmenin olup olmayacağı merak ediliyordu.

Hürriyet yazarı ve gazeteci Abdulkadir Selvi, Ömer Öcalan'ın 23 Ekim Çarşamba günü saat 11:00'de İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştüğünü yazdı.

Selvi'nin aktardığına göre bu görüşme iki saat sürdü.

Selvi'nin iddiasını DEM Partili Ömer Öcalan da doğruladı. Ömer Öcalan, X hesabından paylaşım yaptı ve aile olarak görüştüklerini söyledi. Öcalan, “Bir yasal hak olarak aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz” dedi.

Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi.
Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik.
Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz. — Ömer ÖCALAN (@omerrocalan) October 24, 2024

“Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım”
Abdullah Öcalan'ın, Ömer Öcalan'la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor.

Öcalan'ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor.

Bahçeli'nin gündeme getirdiği, “Umut Hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor.

Selvi, Öcalan'ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediğini aktardı.

Bakmadan Geçme