Adana'da Üst Üste 3 Deprem! Uzmanından Depremle İlgili İlk Yorum

Adana'da peş peşe meydana gelen depremleri Prof. Dr. Okan Tüysüz, değerlendirdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah peş peşe depremler meydana geldi. İlk deprem saat 05.32'de 4,6 büyüklüğünde kayıtlara geçti. Depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

Saat 05.33'te 4.5 ve saat 5.34'te ise 4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 05:58'de ise 3.7 büyüklüğünde deprem oldu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremleri değerlendirdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, X hesabından yaptığı ilk deprem değerlendirmesinde, "Deprem büyüklüğü 4,5 veya 4.6, en büyük şiddet 5,7 odak derinliği 10 km şu ana kadar hasar rapor edilmedi. Endişe edilecek bir durum olmadığı kanaatindeyim" ifadelerine yer verdi.

SAİMBEYLİ FAYINA DİKKAT

Prof. Tüysüz, Haber Global'den Şifa Kaymak'a yaptığı açıklamada ise Saimbeyli fayına dikkat çekerek, bu tür depremlerin bölgede yakın zamanda yaşanabileceğini ve 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından sıkışan enerjinin boşaldığını bildirdi.

ARTÇI DEPREMLER

Prof. Dr. Tüysüz, "6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede biriken stresin boşalması gerekiyordu ve bu depremlerle birlikte boşaldı. Bu depremleri, 6 Şubat artçısı olarak değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

BİR YIL DEVAM EDEBİLİR

Tüysüz, deTüpremlerin orta büyüklükte olduğunu değinerek "Bölgede bu şiddetin üstünde bir deprem beklemiyorum. Ancak bölgedeki hareketlilik yaklaşık bir sene boyunca devam edebilir" dedi.

Tüysüz, deprem sonrası herhangi bir hasar rapor edilmediğini ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Tüysüz, "Deprem büyüklüğü 4.5 veya 4.6, en büyük şiddet 5.7 ve odak derinliği 10 km olan depremler yaşandı. Şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmedi" dedi.

Bakmadan Geçme