Ademola Lookman Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı?

UEFA Avrupa Ligi'nde final maçında Bayer Leverkusen'e 26 dakikada 2 gol atan Ademola Lookman

ADEMOLA LOOKMAN KİMDİR?

Ademola Lookman (d. 20 Ekim 1997), Atalanta'da kanat oyuncusu olarak görev yapan İngiltere doğumlu Nijeryalı millî futbolcudur.

Lookman, Wandsworth, Londra'da doğdu. Peckham'da okuduğu St Thomas the Apostle College'dan mezun oldu.

KULÜP KARİYERİ:

Charlton Athletic

Lookman, Waterloo altyapısında oynadıktan sonra 2014 yılında Charlton Athletic takımının akademisine katıldı. Charlton'ın U-18 ve U-21 takımlarında gerçekleştiği gol rekorları ile, Charlton akademisi sıralamasında hızlı bir yükselişe geçti ve as takımla ilk maçına 3 Kasım 2015 tarihinde Dons karşısında çıktı. Kulüp adına ilk golünü 5 Aralık 2015 tarihinde 3-2 yendikleri Brighton & Hove Albion'a atarken; on gün sonra Bolton Wanderers ile 2-2 berabere kaldıkları maçta Charlton'ın iki golünü de kendisi attı.

Everton

5 Ocak 2017 tarihinde Lookman, açıklanmayan bir bedel karşılığında Everton ile dört buçuk yıllık sözleşme imzaladı. Bu bedelin ilk olarak 7,5 milyon £ olabileceği ve ek ücretlerle beraber 11 milyon £'a çıkabileceği belirtildi.

Takımı adına ilk maçına on gün sonra 4-0 yendikleri Manchester City karşısında çıkarken, 90. dakikada Ross Barkley'nin yerine oyuna girdi ve takımının dördüncü golünü attı. Lookman, Everton adına ilk Avrupa maçına Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunun ilk ayağında 1-0 yendiklerş MFK Ružomberok karşısında çıktı.

RB Leipzig

25 Temmuz 2019 tarihinde Lookman, Alman kulübünde kiralık geçirdiği süreçte çıktığı 11 maçta 5 gol attı ve daha sonra RB Leipzig ile beş yıllık sözleşme imzaladı.

Atalanta

2022 yılında Atalanta'ya transfer olan Ademola 15 maçta 7 gol attı.

Bakmadan Geçme