Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır? Çok Pratik Ağlayan Pasta Tarifi
Pasta denince akılda ilk canlanan ve yiyenleri lezzetin doruklarını yaşatan bir tarif: Ağlayan Pasta. Peki Ağlayan Pasta nasıl yapılır? İşte Ağlayan Pasta tarifi...
Yılların eskitemediği herkesin çok sevdiği pasta deyince ilk akla gelenlerden olan Ağlayan Pasta tarifi için doğru yerdesiniz. İşte Ağlayan Pasta Tatifi
Ağlayan Pasta Malzemeleri
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tepeleme un
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
Ara kat için;
1 paket krem şanti
Üst kat için;
1 paket çikolata sosu
Ağlayan Pasta Tarifi
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Süt, kabartma tozu, kakaoyu da ilave ediyoruz.
- Son olarak unu da eleyip içine ilave ediyoruz.
- Dikdörtgen borcamı yağlamadan keki döküyoruz.
- 180 derece ayarlı fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince 1 buçuk su bardağı süt ile kekin heryerini ıslatıyoruz.
- Kekin iyice soğuması için buzdolabına alıyoruz.
- Bu arada 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpıyoruz.
- Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi sürüp dilim dilim kesiyoruz tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
- 1 paket çikolata sosu pakette yazıldığı gibi hazırlayıp pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan çikolata sosu şantinin üzerine döküp spatula ile yayıyoruz.
- Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Ağlayan pastamız hazır afiyet olsun.