AK Parti'de Adayların Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Adaylarla ilgili ilk açıklamayı 7 Ocak pazar günü İstanbul'da yapacağız"

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçim sürecini başlatmasının ardından siyasi partilerde çalışmalarına hız verdi.
Kamuoyunda en çok merak edilen konuların başında ise AK Partinin hangi illerde kimi aday göstereceği konusu yer alıyor.
Kulislere sızan bilgilere rağmen adayların isimleri konusunda ser verip sır vermeyen AK Parti yönetimi, adayların belirleneceği tarihi açıkladı.

Adaylar 7 Ocak Pazar Günü Açıklanacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katıldığı temayül toplantıları sonrasında adayların isimlerinin büyük oranda belirlendiği açıklandı.


AK Parti'de adayların isimleri konusunda son sözü Erdoğan'ın vereceği tüm kamuoyu tarafından bilinirken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten seçim sürecine ilişkin açıklamalar geldi.


Çelik, "Cumhurbaşkanımızın seçimlere hazırlık mesaisi yoğun şekilde devam ediyor. Adaylarımızın ilk bölümünü bu pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağız. Adaylarımızın ilk kısmının bir bölümü bu pazar olacak. Büyükşehirler ve şehirleri kapsayacak. Diğer adaylar ise 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamemizi açıklarken açıklanacak. Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarıya imza atması için görüşmeler devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

AK Parti'nin İstanbul Adayı Kim Olacak?

AK Parti'de en çok merak edilen bu zaman kadar sayısız ismin zikredildiği İstanbul adayı.
Ankara adayı büyük oranda netleşen ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un olacağı tahmin edilirken İstanbul adayı için en güçlü isim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olarak görünüyor.
Siyaset kulislerinde de ismi AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Adaylığı için en çok öne çıkan isimlerin başında Yerlikaya ismi yer alıyor.
AK Parti'nin Pazar günü açıklayacağı adaylar arasında İstanbul ve Ankara adaylarının da yer alacağı tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme