AK Parti'den Jehezkel'e 2 Kelimelik Tepki

Antalyaspor-Trabzonspor karşılaşmasında attığı gol sonrasında yaptığı hareketle müsabakanın önüne geçen Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Jehezkel'e tepkiler dinmek bilmiyor.

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel'in Ligin 20. Haftasında Trabzonspor ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmada attığı gol sonrasında yaptığı harekete tepkiler giderek artıyor.

Spordan sanata toplumun hemen her kesiminden ağır bir şekilde eleştirilen Jehezkel'e bir tepki de AK Parti'den geldi.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Jehezkel'e iki kelimeden oluşan tepki gösterdi.

Çelik, Jehezkel'in attığı gol sonrasında kameralara yaptığı hareketin görselini “Nefretin Kölesi…” başlığıyla paylaşarak yaşanan olaya tepkisini gösterdi.

Gol Sevinci Olarak İsrail'e Mesaj Göndermişti

Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor sahasında Trabzonspor'u konuk etti. 1-1 sonuçlanan karşılaşma Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Jehezkel'in yaptığı hareket damga vurdu.

Karadeniz ekibinin karşılaşmanın 2. dakikasında attığı gole ev sahibi takımın İsrailli oyuncusu Jehezkel 68. dakikada karşılık verdi.

Jehezkel, attığı golün ardından "7 Ekim saldırısının 100'üncü günü" yazılı ve Siyon yıldızının yer aldığı bilekliği göstererek Türkiye'den İsrail'e selam gönderdi.

Attığı golün sevincini arkadaşlarıyla paylaşmak yerine kameraların önüne gelerek mesaj vermeyi tercih eden Jehezkel'in bu hareketi Türkiye'nin gündemine oturdu.

Jehezkel'in bu hareketi Antalyaspor Kulübünün resmi sosyal medya hesabından da önce gol sevinci olarak paylaşılmış daha sonra gelen tepkiler üzerine paylaşım kaldırılmıştı.

Kulüp Başkanı Sinan Boztepe Açıklama Yapmıştı

Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe de kulübün sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, “Bizler sporun ve yeşil zeminin içinde kalmaya, futbolcularımızı din, dil, ırk ayrımı yapmadan sadece sporcu olarak görmeye devam ederken, spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme