AK Parti'li Mehmet Metiner'in Bozkurt Paylaşımı Gündem Oldu!

Avusturya maçındaki bozkurtlu sevinci sebebiyle UEFA'dan 2 maç ceza alan Merih Demiral gündemdeki yerini korurken AK Parti'li Mehmet Metiner'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Metiner'in paylaşımı MHP Lider Devlet Bahçeli'yi küplere bindirecek türden.

EURO 2024 çeyrek final maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'da golleri atan Merih Demiral'ın bozkurt işareti yaparak sevinmesinin ardından UEFA tarafından milli oyuncuya 2 maç ceza verilmesinin yankıları devam ediyor.

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bozkurt tartışmasını farklı bir boyuta taşıdı.

"Modern cahiliye insanları da en eski atalarının ayak izlerini takip ediyorlar. O kafir ve müşrik atalarının değerlerini ve mitlerini kutsallaştırıcı bir inanca dönüştürmeye çalışıyorlar" diyen Metiner, "Akidemizle bağdaşmayan tüm inanışlar, mitler benim kutsallarım arasında asla bulunamaz, tersine ayaklarımın altında olur, vesselam" ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Cahiliye insanları Hz. Peygambere itiraz ederlerken “atalarının dini”ne vurgu yaparlardı. “Biz atalarımızın izinden gideriz!” derlerdi. Şimdilerde modern cahiliye insanları da en eski atalarının ayak izlerini takip ediyorlar. O kafir ve müşrik atalarının değerlerini ve mitlerini kutsallaştırıcı bir inanca dönüştürmeye çalışıyorlar. Akidemize cahiliye pisliğinin bulaşmasına zinhar izin vermemeliyiz. Akidemize cahiliye inançlarını ve anlayışlarını bulaştırarak üç günlük dünya hayatı veya siyasî ikbal için ahiretimize zeval getirenlerden olmamalıyız. Amellerimizden yana eksiğiz ve kusurluyuz, bari akidemiz kusursuz ve tam olsun. Rabbim sen bizi bize bırakma!"

Metiner'in bu paylaşımının ardından AK Parti ve MHP cephesinin ne tepki vereceği merak konusu oldu. Merih Demiral'a yaptığı bozkurt işaretinin ardından aynı zamanda partisinin de işareti olarak kullanılması nedeniyle ilk savunan ve sahip çıkan isim MHP Lideri Devlet Bahçeli olmuştu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme