AK Parti Mansur Yavaş'ın Karşısında Kimi Aday Gösterecek?

Siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları hız kazanırken partilerin adayları da merak konusu olmaya devam ediyor. Ak Parti'nin Ankara'da kimi aday göstereceği merak ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul ve Ankara adayını açıklamasının ardından gözler AK Parti'ye çevrildi.

CHP mevcut başkanlar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile yola devam etme kararı alırken AK Parti'nin bu iki isim karşısına kimi çıkaracağı siyaset gündeminin en çok merak edilen konuları arasında ilk sırada yer alıyor.


AK Parti'nin Ankara Adayı Turgut Altınok mu Hakan Özcan mı olacak?


2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş'ın karşısına parti tabanının sıcak bakmamasına rağmen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bakanlık görevlerinde bulunan Mehmet Özhaseki'yi çıkartan ve başkanlığı Mansur Yavaş'a kaptıran AK Parti özellikle Ankara ve İstanbul adayları konusunda ince eleyip sık dokuyor.

Sürekli anket çalışmaları ve temayül yoklamaları gerçekleştiren AK Parti de Ankara adaylığı için bir isim diğerlerine göre ön plana çıkıyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da isminin dillendirildiği adaylık için AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Özcan'ın ismi ağır basıyor.

Mansur Yavaş'a en etkili muhalefeti yapan isimlerin başında gösterilen Özcan'ın anketlerde ve temayül yoklamalarında da rakiplerine göre daha çok ön plana çıktığı belirtiliyor.

AK Parti tabanının da şehri bilen, sorunlara yabancı olmayan bir adayın başkanlık yarışında avantaj olacağını düşünmesi Özcan'ı adaylık konusunda bir adım daha öne çıkartıyor.


Adaylar Ay sonunda belli olacak


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, temayül yoklamaları sonuçları ve kanaatleri değerlendirerek adayların ay sonunda açıklanacağını belirtmişti.
Gözler AK Parti'nin adaylarını açıklayacağı tarihe çevrilmiş durumda.

Bakmadan Geçme