Akaryakıta Önce İndirim Sonra Zam Geldi!

Yurt dışı fiyatlardaki aşırı hareketlilik nedeniyle motorin fiyatlarına bu gece yarısı (çarşamba) 1 lira 34 kuruş zam yapıldı.

Akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Yurt dışı piyasalardaki dalgalanma, motorin fiyatlarına gece yarısı (çarşamba) 1 lira 34 kuruş zam olarak yansıdı.

Akaryakıt piyasası uzmanı Gazeteci Cahit Saraçoğlu'nun verdiği bilgilere göre, bu son zamla birlikte motorin litre fiyatı İstanbul'da 40 TL sınırını aşarak 40.61 TL'ye, Ankara'da 41.6 TL'ye ve İzmir'de 41.95 TL'ye çıktı.

KÜRESEL PETROL FİYATLARI ARTTI

Yurt dışı piyasalarda yaşanan aşırı fiyat hareketliliği, Türkiye'deki motorin fiyatlarına doğrudan yansıyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve küresel petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor.

Motorine yapılan bu zam, sürücüler arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Artan akaryakıt fiyatları, günlük hayatı olumsuz etkilerken, ulaşım maliyetlerini de önemli ölçüde artırıyor. Sürücüler, bu fiyat artışlarının durdurulması ve akaryakıt fiyatlarında istikrar sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Geçen Hafta Benzine 1 lira 25 kuruş, motorin grubunda ise 1 lira 21 kuruş indirim gelmişti.

MUHABİR

Bakmadan Geçme