Almanya Türkleri Sınır Dışı Edecek Mi? DIşişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Alman basınında yer alan Almanya'nın sığınmacıları Türkiye'ye göndereceği haberlerini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yalanladı.

Sözcü Keçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Alman basınında yer alan, Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye'ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınırdışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York'ta yapılan görüşmede bu konu gündeme gelmemiştir” ifadelerine yer verdi.

Alman basınında yer alan, Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye'ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir.

Vatandaşlarımızın toplu olarak sınırdışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya…

— Öncü Keçeli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (@SpoxTR_MFA) September 27, 2024

NE OLMUŞTU?

Almanya merkezli Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Türkiye'ye ilişkin bir iddiada bulundu. Gazetenin haberine göre, Almanya ile Türkiye arasında sığınmacı anlaşması imzalandı. Buna göre Almanya her hafta 500 sığınmacıyı Türkiye'ye gönderecek.

İddiaya göre başlangıçta toplamda 200 kişi çeşitli tarifeli uçuşlarla Türkiye'ye gönderilecek. Haberde hükümet kaynaklarına atıfta bulunarak, Ankara'nın haftada 500 vatandaşını geri almaya teklif sunduğu ve bu konuda hazırlıkların şimdiden başladığı belirtildi.

Bakmadan Geçme