Alparslan Türkeş'in Kemiklerini Sızlatan Devlet Bahçeli'ye Tepki Yağıyor!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşma yapma çağrısı siyasette geniş yankı uyandırdı. Bahçeli'ye tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında terörist başı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısı ve teklifi siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Partisinin grup toplantısında "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısı DEM Parti'yi bile şok etti.

Bahçeli'nin açıklamasının ardından tepki açıklamaları arka arkaya gelmeye başladı.

MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı, PKK ile verdiği mücadele ile hafızalara kazınan Alparslan Türkeş'in kemiklerinin sızlatıldığı yorumlarının yapıldığı çağrıya ilk tepki Alparslan Türkeş'in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş'ten geldi.

Ayyüce Türkeş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli'yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM'de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Atatürk'ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal'in mirasçıları konuşabilir." diyerek Bahçeli'ye tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

BİR RÜTBE TAKIP PAŞA YAPALIM DEMEMİŞ!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi. Uysal sosyal medya platformu X üzerinden şu açıklamayı yaptı: "Bir ‘rütbe takıp Paşa yapalım' dememiş Sn. Bahçeli! PKK ve lideri Öcalan'a alan tanıyarak milyonlarca vatandaşımızı ‘Etnik Bölücü' siyasetin etki sahasına itmekle netice alınmaz!!! Egemen bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi vatandaşlarıyla ne Kandil, ne İmralı ne de Avrupa Başkentleri üzerinden konuşmaz!!!"

GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da Bahçeli'ye tepki gösteren isimlerden oldu.

Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Apo denilen kanlı katil TBMM'de konuşsun deniliyor ya! Ben o Meclis de oldukça konuşmasına müsade edersem GÖK GİRSİN, KIZIL ÇIKSIN." ifadelerine yer verdi.

ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Bahçeli'nin açıklamalarının ardından programını iptal ederek parti genel merkezine geçti.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Bahçeli, terörist başı Öcalan'ın TBMM'de DEM grubunda konuşmasını istedi.
Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM'de DEM grubunda konuşacak.
İnanır gibi değil." açıklamasında bulundu.

MİLLET DE TARİH DE BUNU AFFETMEZ!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Yavaş, "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez." ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİRŞEY TEKLİF DEĞİL TAHAYYÜL BİLE EDİLEMEZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Devlet Bahçeli'nin, terörist başı Abdullah Öcalan'ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM'de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez. Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK'lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır." ifadelerine yer verdi.

PERVASIZLIK!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı "pervasızlık" olarak nitelendirerek, "Bu önerilere ne Cumhurbaşkanı, ne AK Parti, ne de herhangi bir milliyetçi ortak olur" dedi.

Perinçek, açıklamasında şunları söyledi;

"Bahçeli'nin konuşması hakkında ancak pervasızlık saptaması yapabiliyoruz. Bu hangi kanun, hangi devlet? Ancak ABD ve İsrail kanunları olabilir. Bahçeli, PKK'ya cüret veriyor. Başka bir manası yok. Bu konuşmalar sürdürüldüğü zaman PKK'nın büyümesinden başka hiçbir sonuç gelmez. Bahçeli'yi PKK alkışlıyor. Bu önerilere ne Cumhurbaşkanı, ne AK Parti, ne de herhangi bir milliyetçi ortak olur. Bahçeli, ABD-İsrail planını Türkiye'nin önüne koyuyor. Türk milleti bu planı kabul etmeyecek. MHP'nin Türk milletine bağlı yönetici ve üyeleri de bu plana teslim olmayacaktır. Türk milletinin, Türk devletinin, Türk milliyetçiliğinin Devlet Bahçeli'den umduğu hiçbir şey yoktur. O artık PKK'nın ve ABD-İsrail'in umududur. Hükümeti dağıtmaya, Türkiye'yi kaosa sürüklemeye dönük bir planın içinde. PKK'yı Amerika'nın elinden alamazsınız. Onların aralarındaki bağ sratejiktir. Onların hedefi Türkiye'yi ve bölge ülkelerini bölerek sözde Kürdistan, özde ikinci İsrail yaratmaktır. ABD-İsrailsiz PKK olmaz. Devlet Bahçeli kendisine verilen rolü oynuyor. Oyun kuran değil, oyuncudur. Devlet Bahçeli'nin sahneye itildiği bu planı bozguna uğratmak için bütün Türk milletini göreve çağırıyoruz. Türk milletinin Vatan Partisi var. APO'dan destek alan planların geçerliliği yok. Geçerli olan şudur: DEM Parti kapatılacak. Öcalan'ın Meclis'e gelip nutuk atma ihtimali sıfırdır. Ama şu olacaktır: DEM'liler İmralı'ya gideceklerdir. Orada birbirlerine istedikleri kadar nutuk atsınlar."

TERÖRİSTİ SAVUNANIN KABUSU OLACAĞIZ!

İYİ Parti'den istifa eden ve parti kuracağı konuşulan Yavuz Ağıralioğlu da Bahçeli'ye adeta göz dağı verdi.

Ağıralioğlu, kabusu olacağız diyerek yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Milletin umudu sönmesin diye şehit olmuş evlâtlarımızın üstüne yemin olsun ki; değil terörist başının Gazi Meclise girmesi, ona selam duranları da Milletin Meclisi'ne sokmayacağız! Umut hakkını da diyene, duyana, umana, kurgulayana, planlayana göstereceğiz! Milletin yarınlarına umut olsun diye kuruluyoruz. Milletimizin başına bela olan teröristin, hainin, savunanın kâbusu olacağız!"

AK Partili Mücahit Birinci de Bahçeli'nin açıklamalarını şaşkınlıkla karşılayan isimlerin başında geldi. Birinci, Bahçeli'nin 'Öcalan, Terörün bittiğini haykırsın, umut hakkından yararlansın' sözleri üzerine: "Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık." açıklamasında bulundu.

TÜRK MİLLETİ BU OYUNUN BİR PARÇASI OLMAYACAK!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'da Bahçeli'ye tepki gösteren isimlerden oldu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Sayın Bahçeli'nin konuşmalarını dehşet içerisinde izledim. Nasıl binlerce şehidin katili çıkıp Gazi Meclis'te konuşma yapabilir. Büyük bir oyun oynanıyor, oyunun aktörleri belli ama Türk Milleti bu oyunun bir parçası olmayacaktır. Türk Milleti'nin icazetini almadan kimse böyle girişimlerde bulunamaz. Bu yüzden derhal erken seçim yapılmalıdır." dedi.

DEM PARTİ BİLE ŞOK OLDU!

DEM Parti'nin ilk tepkisi biz bile bu kadarını beklemiyorduk şeklinde olurken DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tarihi çağrısının ardından partisinin grup toplantısında konuştu.

Oruç, “Orta Doğu'da barışın muhatabı İmralı'da tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan‘dır. Kürt sorununun çözümü Meclis'tir. Parlamento ve siyasette muhatap DEM Parti'dir” diyen Hatimoğulları Oruç, “Gerçek barış bir başlangıç olacaksa tecrit kaldırılmalıdır. Sorunun çözümünde pusula demokratik müzakeredir, onurlu barıştır. Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu bir barış için de inisiyatif almaya hazırız” dedi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme