Alpay Özalan Kimdir? Mecliste Ahmet Şık'a Saldırdı

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğuna karar TBMM Genel Kurulu Can Atalay için toplandı. Toplantıda yumrujklar konuştu. Saldırı gerçekleştiren Alpay Özalan kimdir sorusu araştırılmaya başlandı.

Hatay'da TİP Milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdi.

Kararın ardından TBMM Genel Kurulu'nda Can Atalay için yapılan toplantı başladı.

Toplantı'da TİP Milletvekili Ahmet Şık konuşma yaptığı sırada Alpay Özalan tarafından saldırıya uğradı.

ALPAY ÖZALAN KİMDİR?

Fehmi Alpay Özalan 29 Mayıs 1973'te İzmir'de doğan Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. ve 28. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekilidir.

Alpay, futbola Altay Spor Kulübü'nde başladı. 30 Ağustos 1992'de Galatasaray karşısında hem ilk kez Altay forması giydi hem de ilk kez birinci lig maçına çıktı. İlk birinci lig sezonunda 24 maça çıkan futbolcu gösterdiği başarılı performanstan dolayı ertesi sezon Beşiktaş'a transfer oldu.

AHMET ŞIK KİMDİR?

Ahmet Şık 10 Mayıs 1970'te Fatma ve Hüseyin Şık'ın oğlu olarak Adana'da doğdu. Bülent ve Uğur adlı iki kardeşi bulunmakta olup aslen Kumluca, Antalyalıdır. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu.

Mesleğe üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı.1991 ilâ 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

2005 yılında Radikal gazetesinde çalışırken Doğan Grubu'na alacak davası açtığı için işten çıkartıldı. Sonrasında çalışmaya başladığı Aktüel dergisinden de açtığı dava gerekçe gösterilerek işine son verildi. 8 Mart 2007 tarihinde medyanın askerler tarafından fişlendiğinin iddia edildiği “Askerin medya notları!” başlıklı habere imza attı.

2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisinden milletvekili adayı oldu ve İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 4 Mayıs 2020 günü partisinden istifa ettiğini açıkladı. 19 Nisan 2021'de Türkiye İşçi Partisi'ne katıldı.

Bakmadan Geçme