Amerika ile Brezilya bunu paylaşamıyor! Değeri 1 milyon dolar

Keşfinden bu yana çatışmalara yol açan, felaketlerden kıl payı kurtulan dünyanın en büyük zümrüdü, sıradan görünse de milyarlarca dolar değerinde ve paylaşılamıyor.

TAKİP ET

Brezilya'nın Carnaíba bölgesinde bulunan ve yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen 840 kilogramlık Bahia Zümrüdü, “lanetli” olarak anılıyor. Bu devasa zümrüt, mafyanın hedefi oldu ve defalarca çalındı. Yolculuğu 2000'lerin başında Carnaíba'dan São Paulo'ya taşınarak başladı. Yıllarca bir araba tamirhanesinde saklanan Bahia Zümrüdü, 2005'te New Orleans'ta Katrina Kasırgası sırasında selden kıl payı kurtuldu ve ardından kısa süreliğine Las Vegas'ta bir depoda saklandı.

ABD'de en uzun kaldığı yer olan Los Angeles'ta çeşitli hırsızlık olayları ve davalarla gündeme geldi. Los Angeles Şerif Departmanı tarafından el konulan zümrüt, uzun süren yasal süreç boyunca Kaliforniya'nın gözetiminde kaldı. Zümrüdün Brezilya'ya iadesiyle ilgili kararı ABD Columbia Bölgesi Mahkemesi bekleniyor ve bu, zümrüdün uzun süren hukuki yolculuğunun son durağı olabilir.

Bakmadan Geçme