Ankara TUSAŞ'ta Canlı Bomba Saldırısı! Şehit ve Yaralılar Var

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)'nin Kazan'daki tesislerine canlı bomba saldırısı düzenlendiği iddia ediliyor

3 ŞEHİT 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısında 3 şehit, 14 yaralının olduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek

Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi. Patlamanın canlı bomba olabileceği yönünde iddialar var. Bölgede silah sesleri duyulduğu ve personelin sığınağa yönelendirildiği belirtiliyor.

Bölgeye yakın binalardan silah sesleri duyulduğu ileri sürülüyor.

TUSAŞ'ın Kahramankazan ilçesinde giriş kapısı G8 kapısının önünde bir canlı bombanın kendisini patlattığı iddia edildi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında silahlı çatışma yaşandığı iddia edildi.

Görgü tanıkları çatışmanın yaşandığını belirtiyor.

ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Öte yandan saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

REHİNE VAR

Çatışmanın hala devam ettiği belirtildi. Tesislerde rehinelerin olduğu gelen bilgiler arasında.

DMM'DEN UYARI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alma uyarısında bulundu.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye'de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Ayrıntılar geliyor...

MUHABİR

Bakmadan Geçme