Ankara ve İstanbul'u Kim Kazanıyor? İşte Anket Sonuçları

Türkiye, tarihindeki en önemli seçimlerden birine daha hazırlanıyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler, siyasi partiler kadar yaklaşık 85 milyon nüfusu da yakından ilgilendiriyor.

Vatandaşlar 31 Mart tarihinde yerel yönetimlerde 5 yıl boyunca kimin yönetmesini istiyorsa o siyasi partiye ve kişiye oylarını verecek.

2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara'yı yıllardır elinde tutan AK Parti'nin elinden almayı başaran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu başarısını 2024 yerel seçimlerinde de gösterebilecek mi? merak edilirken AK Parti'nin de yeniden kaybettiği ve tüm siyasi partiler için kritik öneme sahip olan büyükşehirleri tekrar alabilecek mi? sorularının cevapları kamuoyunda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Şu ana kadar İstanbul'da Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum, CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Adayı Buğra Kavuncu ve Saadet Partisi adayı Birol Aydın olmak üzere 4 parti ve isim açıklanırken Ankara'da Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok, CHP Adayı Mansur Yavaş ve İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım olmak üzere üç isim açıklandı.

31 Mart tarihine kadar başka bu illerde diğer siyasi partiler aday çıkarmazsa İstanbul'da 4, Ankara'da 3 isim büyükşehir belediye başkan adayı olabilmek için yarışıyor.

İsimlerinin açıklanmasının ardından adaylar vakit kaybetmeden çalışmalarına başladı. Kapı kapı dolaşan adaylar, bir yandan vatandaşların sorunlarını dinlerken bir yandan da projelerini anlatıp kendilerini tanıtıyor.

Kamuoyu araştırma şirketleri de seçmenin nabzını tutabilmek için aynı hızla çalışmalarını yürütüyor. Her gün bir araştırma şirketi özellikle sonucu en çok merak edilen Ankara ve İstanbul ile ilgili anket çalışması gerçekleştiriyor.

Ankara ve İstanbul'u Kim Kazanır?

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB seçimi için yaptırdığı son anketin sonuçlarını paylaştı.

Kurum, aday olduktan hemen sonra yaptırdığı ankette iki puan geride olduğunu belirterek, 'Şu an biz 1,5 puan öndeyiz. Bu CHP'nin yaptırdığı ankette de böyle' dedi.

MetroPOLL Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için 12-15 Ocak tarihleri arasında anket çalışması yaptı. 28 ilde yapılan ankette 1565 kişiyle görüşüldü.

Ankette, DEM Parti'nin aday çıkarması durumunda kimin ne kadar oy alacağı ölçüldü.

ORC'nin son Ankara anketi: Altınok, Yavaş'ı üç puan geriden takip ediyor

ORC Araştıma Genel Müdürü Mehmet Pösteki araştırma sonuçlarını sosyal medya hesabı üzerindne paylaştı. Araştırma'nın 24-26 Ocak tarihleri arasında Ankara'da 3 bin 800 katılımcıyla yüz yüze görüşülerek yapıldığı belirtildi.

Anket göre, adayların oy oranları şöyle:

Mansur Yavaş: %43,7

Turgut Altınok: %40,9

Cengiz Topel Yıldırım: %5,2

Diğer: %3,2

Kararsızım: %7,0

Bakmadan Geçme