Antalyaspor'un İsrailli Oyuncusu Sagiv Jehezkel'e Bir Şok da Sponsor Firmadan

Antalyaspor'un forma sponsoru Çağlayan Grup, İsrailli oyuncu hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel'e Trabzonspor maçında yaptığı hareket sonrası tepkiler dinmek bilmek bilmiyor.

İlk olarak kulübü tarafından kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilen, TFF tarafından hakkında disiplin soruşturması başlatın, daha sonra da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatılan Jehezkel'e bir kötü haberde forma sponsoru firma Çağlayan Grup'tan geldi.

Sagiv Jehezkel Hakkında Dava Açacağız

Antalyaspor'un forma sponsoru Çağlayan Grup adına sosyal medya hesabından açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan, futbolcu hakında dava açacaklarını belirtti.

Çağlayan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Çağlayan Grup olarak ülkemizin güzide kulüplerinden Antalyaspor'un forma sponsorluğunu yapıyoruz. Türk Futboluna ve Antalyaspor'a hizmet etmeyi gurur ve onur biliyoruz. Ancak maalesef Antalyaspor futbolcularından Sagiv Jehezkel'nin İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma destek mahiyetindeki şovu bizi derinden üzmüştür. Sporun ve Antalyaspor'un bu iğrenç soykırıma destek mesajına alet edilmesi kabul edilemez.

Sponsorluktan Çekiliriz

Antalyaspor yönetiminin bu hadsizlik karşısında gerekli tepkiyi göstereceğini ve bu eylemi karşılıksız bırakmayacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz. Bu konuyu derhal klüp başkanımız Sayın Sinan Boztepe ve yönetiminden bazı arkadaşlarla görüştük, futbolcu hakkında kadro dışı bırakılmasının yetmeyeceğini sözleşmesinin fesh edilerek sınır dışı edilmesi gerektiğini aksi takdirde Antalyasporumuza ve grup firmamıza da başka bir kararın yakışmayacağını, gerekli yaptırımın uygulanmadığı takdirde çok sevdiğimiz Antalyaspor'un sponsorluğundan çekileceğimizi kulüp yönetimine ilettik. Zulme alkış tutana sessiz kalma da zulümdür. Çağlayan Grup olarak markamıza zarar vermesi soykırım propagandası yapılırken markamızın da aynı karede yer alması nedeniyle Sagiv Jehezkel'in hakkında dava açacağız. Hukukçularımız süreci takip edecekler. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Kulüp Tesisleri Önünde Protesto

Öte yandan Antalya'da bir grup ellerinde Türk ve Filistin Bayraklarıyla Antalyaspor Kulüp tesislerinin önüne gelerek İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel'e tepki gösterdi. Grup, “Siyonist köpek Antalya'dan defol.” sloganları attı.

Bakmadan Geçme