Apple Siriye güncelleme yapacak

WWDC 2024'te Apple'ın, Ajax modeliyle desteklenen Siri güncellemesini tanıtacağı iddia ediliyor. işte detaylar

Teknoloji yazarlarının doğru tahminlerde bulunduğu daha önceki durumlarda, Siri'nin ChatGPT'ye karşı geliştirildiği konusunda bilgiler ortaya çıktı. WWDC 2024'te Apple'ın, Ajax modeliyle desteklenen Siri güncellemesini tanıtacağı iddia ediliyor. Bu, daha üretken yapay zekaya doğru bir adım anlamına geliyor.

Yeni güncellemenin önemli bir özelliği, Siri'nin farklı cihazlar arasında daha doğal konuşmalar yapabilmesine imkan tanımasıdır. Siri genellikle kullanıcıya internet araması yapmasını önerirken, basit sorulara bile zor cevaplar veriyor.

Ajax modeline dayalı yeni yapay zeka güncellemeleri, Siri'nin soruları daha iyi anlamasını sağlayarak kısa ve öz yanıtlar vermesini mümkün kılacak.

Daha önce Reddit'te paylaşılan bir örnekte Siri'nin müziği durdurmayı reddettiği görülmüştü. Bu konuda Apple'ın mikrofon erişiminde iyileştirmeler yapacağı söyleniyor. Kullanıcıyı daha iyi duyabilmesi durumunda Siri'nin daha güçlü cevaplar verebileceği düşünülüyor.

Yapay zeka destekli Siri'nin, iOS 18 beta sürümüyle bu yaz duyurulması bekleniyor. Kararlı sürüm ise sonbaharda iPhone 16 ile birlikte piyasaya sürülebilir.

Bakmadan Geçme