Arabistan 6 İranlı Gazeteciyi Sınır Dışı Etti

İranlı 6 gazeteci, Hac ibadetini takip etmek üzere bulundukları Suudi Arabistan'dan sınır dışı edildi.

İran devlet televizyonu, Hac ibadetini takip etmek üzere Suudi Arabistan'da bulunan devlet televizyonu çalışanı 6 gazetecinin sınır dışı edildiğini duyurdu.

GÖZALTINA ALINDILAR

Geçtiğimiz hafta Salı günü Mescid-i Nebevi'de Kur'an-ı Kerim tilaveti çekerken gözaltına alınan 4 gazeteci, birkaç saat süren sorgunun ardından Medine'deki bir gözaltı merkezine götürüldü. Ardından, 4 gazetecinin gözaltına alınmasından iki gün sonra, Suudi polisinin İranlı Hacı adaylarının kaldığı oteldeki program öncesi 2 gazeteciyi daha gözaltına aldığı bildirildi. Bu olaylar, gazetecilerin Hac ibadetini takip etmek üzere bulundukları sırada yaşandı ve ardından sınır dışı edilmeleriyle sonuçlandı.

SINIR DIŞI EDİLDİĞİ AÇIKLANDI

Gözaltına alınan İranlı Selim Gaffuri, Mehdi Mueyyidi, Şefii Şolekar, Mehdi Amiri, Purya Süleymanzade ve Ali Rıza Taban adlı 6 gazetecinin dün gece Suudi Arabistan hükümeti tarafından sınır dışı edildiği açıklandı.

SINIR DIŞI EDİLME SEBEBİ BİLİNMİYOR

İran Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı Peyman Cebelli, Suudi Arabistan tarafından sınır dışı edilen gazetecilerin Tahran'daki Havaalanı'nda karşılanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Cebelli, gazetecilerin gözaltına alınması ve sınır dışı edilmelerinin nedenini bilmediklerini belirtti.

Sadece Mescid-i Nebevi'de Kur'an-ı Kerim tilaveti kaydetmekte olduklarını ifade eden Cebelli, gazetecilerin birkaç saat sorgulandıktan sonra hiçbir bilgilendirme yapılmadan Medine'deki bir polis merkezine götürüldüğünü aktardı. Cebelli, İran'ın büyükelçilik, Dışişleri Bakanlığı ve Hac ve Ziyaret Kurumu aracılığıyla gazetecilerin serbest bırakılması için bir hafta boyunca çaba harcadığını belirtti. Ayrıca, konuyla ilgili hukuki işlemlerin başlatılacağını da sözlerine ekledi.


MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme