Asgari Ücret Fırsatçılarına Bakandan Gözdağı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, asgari ücret zammı gelmeden ürünlere zam yapıldığı yönünde ihbarlar aldıklarını ve zamların geri çekilmemesi durumunda gerekli cezai işlemleri uygulayacaklarını söyledi.

Asgari ücretin belli olmasına sayılı günler kala birçok market ve alışveriş merkezinde ürünlere zam yapılmaya başlandı. Çalışanların daha maaş zammı almadan ürünlerin zamlanmasına tepki gösterilirken Ticaret Bakanı Ömer Bolat, asgari ücret fırsatçılarına yaptığı açıklamayla gözdağı verdi.

Yapılacak denetimlerle fahiş zam yapanlara göz açtırılmayacağı mesajını veren Bolat, “Ücret artışları yapılmadan zam yapma çabası haksız ticari eylemdir. Biz denetimlerde buna dikkat edeceğiz. Yoğun bir şekilde sahadayız. Organize bir şekilde fiyat artışı yaptığını gördüğümüz sektörlerin üzerine gidiyoruz. Bize ulaşan bilgiler, ihbar hattından aldığımız bilgilerle sektörleri uyarıyoruz. Zammı geri alın diye. Almıyorlarsa gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz.” dedi.

Fahiş Fiyat Uygulayandan Alışveriş Yapmayın

Bakan Bolat, bu konuda vatandaşlarında üzerine düşen sorumluluklar olduğuna dikkati çekti.

Ticaretin en önemli paydaşlarından olan vatandaşlara tavsiyede bulunan Bolat, “Kim fahiş fiyat uyguluyorsa ondan alışveriş yapmamak lazım. Bu verilebilecek en büyük cezadır” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme