Avrupa Ülkelerinden Türkiye'ye Karşı Kuduz Alarmı!

Türkiye'nin kanayan yarası sokak köpeği sorunu uluslararası boyut kazandı. Birçok Avrupa ülkesi, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarını kuduz vakalarına karşı uyardı.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve ülkede adeta kutuplaşmaya neden olan sokak köpeği sorunu bacasız fabrika turizme de zarar vermeye başladı.

Binlerce insanın sokak köpeği saldırısına maruz kaldığı Türkiye'de hayvanseverlerler sokak köpeği saldırısına maruz kalan veya maruz kalmaktan korkan vatandaşların kutuplaştığı olay uluslararası boyut kazandı.

Meclisin de gündeminde yer alan ve çözümü için çalışmaların yapıldığı sokak köpeği sorununa ilişkin Avrupa ülkeleri alarma geçti.

Türkiye'de sokak köpekleri uyutulsun mu? uyutulmasın mı? tartışması devam ederken Avrupa ülkeleri kendi vatandaşlarını koruma amacıyla tedbirlerini aldı.

Birçok Avrupa ülkesi, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarını kuduz vakalarına karşı uyardı.

Vatandaşlarına uyarılarda bulunan ülkeler ve uyarı içerikleri şu şekilde:

"Hollanda: Türkiye'ye seyahat edeceklere önleyici aşı olmalarını önerdi.

Almanya: Vatandaşlarına sağlık uyarılarının yanında kuduz aşısı da yaptırmalarını tavsiye etti.

İtalya: Türkiye'ye yapılan seyahatlerde kuduz aşısı tavsiye listesinde yer aldı.

Belçika: Türkiye'de sokak köpeklerinden uzak durulmasını ve kuduz aşısı yaptırılmasını önerdi.

Fransa: Türkiye'de birçok ilde başıboş köpek sayısının fazla olduğu ve seyahat edeceklerin mutlaka kuduz aşısı yaptırmaları söylendi.

İngiltere: Türkiye'deki sokak köpeklerine dikkat etmeleri, ısırıldıkları anda derhal tıbbi destek almaları ve bunun yanında kuduz aşısı önerisi yapıldı."

MUHABİR

Bakmadan Geçme