Ayhancan Güven Kimdir? FIA Motorspor Oyunlarında İlk Altın Madalyasıyla Gururlandırdı

İspanya'nın Valensiya kentindeki Ricardo Tormo Pisti'nde gerçekleşen FIA Motorsporları Oyunları'nda Ayhancan Güven, ilk altın madalyasını ülkemize kazandırdı.

İspanya'nın Valensiya kentindeki Ricardo Tormo Pisti'nde gerçekleşen FIA Motorsporları Oyunları'nda Ayhancan Güven, ilk altın madalyasını ülkemize kazandırdı.

FIA MOTORSPOR OYUNLARI NEDİR?

FIA Motorsport Oyunları, Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) tarafından yönetilen iki yılda bir düzenlenen bir motor sporları etkinliğidir . Birden fazla motor sporları disiplininden yarışmalar içerir ve ulusal motor sporları otoriteleri tarafından kendi ulusal bayrakları altında katılım sağlanır. Her yarışma, etkinliğin kazanan ülkesini belirleyen genel madalya tablosuna katkıda bulunan altın, gümüş ve bronz madalyalar verir.

İlk etkinlik 2019 yılında İtalya'daki Vallelunga Pisti'nde gerçekleşti ve Rusya kazandı.

2020 edisyonu COVID-19 salgını nedeniyle 2021'e ve ardından 2022'ye ertelendi . 6 Ağustos 2021'de FIA, 2022 etkinliğinin Marsilya'daki Circuit Paul Ricard'da düzenleneceğini ve 29-30 Ekim 2022'de gerçekleşeceğini duyurdu.

Rusya, Ukrayna'yı işgali nedeniyle 2022 edisyonuna katılmaktan men edildi.

İkinci edisyondan itibaren FIA Motorsport Oyunları yıllık formatın aksine iki yılda bir düzenlenecek. Bir sonraki edisyonun 2024 yılında İspanya'nın Valensiya kentindeki Ricardo Tormo Pisti'nde düzenleniyor.

AYHANCAN GÜVEN KİMDİR?

1998 yılında aslen Çayelili bir ailenin çocuğu olarak doğan Ayhancan Güven, babası da bir yarış pilotu olduğu için araba yarışlarına çocukken ilgi duymaya başladı. Daha 4 yaşındayken bilgisayarda araba yarışı simülasyon oyunları oynayan Ayhancan, 5 yaşında babasının hediye ettiği karting aracıyla karting yapmaya başladı ve 6 yaşında ise ilk yarışına katıldı.

Yarış simülasyonları ve go-kart ile ilk adımlarını atarken, farklı yarış kategorilerine ilgi duyan sporcu Porsche Süper Kupası - Porsche Carrera Kupası Almanya, Porsche Carrera Kupası Fransa ve Porsche Mobil 1 Süper Kupası'nda yarışmıştır. Ayrıca sim yarış ekibi "Team Redline"a üye Red Bull sporcusudur.

Güven, Porsche Carrera Cup France 'ın 2018 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. 2019'da Porsche Carrera Cup Fransa'nın bir sonraki sezonunda şampiyon unvanını tekrarladı.

Kutup konumundan Silverstone Circuit'de 2019 Porsche Supercup'ın dördüncü turunu kazandı.

Ayhancan Güven, Manthey-Racing[6] ile DTM serisinin 2024 sezonunda yarışmaktadır.

Bakmadan Geçme