Aziz Yeniay Kimdir? Neden Saldırıya Uğradı?

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın, Mardin Halex Der Ziyareti sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olay yerinden gelen bilgilere göre bir kişinin yaralandığı, bir kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların da olduğu saldırıya ilişkin AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!' ifadelerini kullandı.


Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken yaralıların da olduğu bildirildi.

Şiddetle Kınıyorum

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadığını belirtti.

Yerlikaya, 'Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum.' ifadelerine yer verdi.

AZİZ YENİAY KİMDİR?

(d. 1963, Malatya) 2004-2014 yılları arasında İstanbul Küçükçekmece ilçesi belediye başkanlığı yapmıştır.

İlköğretimini Malatya'da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Yine aynı Üniversitede 'Yüksek Yapılar' alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

Bir süre özel sektörde Mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri yürüttü. 1992 yılı yerel ara seçimleriyle başlayan siyasi hayatı, sırasıyla;

1992 - 1994 Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı,

1994 - 1999 Esenler Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,

1999 - 2004 Zeytinburnu Belediyesinde bir süre Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,

1995 - 2004 yılları arası 9 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İmar Komisyonu Başkanlığı;

1995 - 2004 yılları arası siyasi partilerde İl Yönetim Kurulu üyeliği,

2004 yılı ve 2009 yılı yerel seçimler sonucunda iki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Yeniay, 2014 yılında belediye başkanlığı görevini bırakarak tekrar inşaat işlerine döndü.

Aziz Yeniay, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme