Bakan Bayraktar: Toprağı Kaldırmaya 400 Bin Kamyona İhtiyaç Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç'te açıklama yaptı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta öğle saatlerinde 'yığın liç pedinde büyük bir kayma' meydana geldi. Resmi verilere göre yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı.

Toprak altında kalan dokuz işçiye ulaşmak için ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında AFAD ekipleri tek sıra halinde ellerine aldıkları demir çubuklarla 'sondalama' yöntemi kullanarak toprak altındaki işçilere ulaşmaya çalışıyor.

GÖZALTİ SAYISI 8'E YÜKSELDİ


Maden faciasında aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kriz masasındaki koordinasyon toplantısının devam ettiği ve arama kurtarma çalışmalarının ara verilmeden süreceği öğrenildi. 

BAKAN BAYRAKTAR: EN AZ 400 BİN KAMYONA İHTİYACIMIZ VAR


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç'te açıklama yaptı.

Bakan Bayraktar şunları söyledi:

'En az 400 bin kamyona ihtiyaç var. Bizim özellikle işçi kardeşlerimizin olduğunu tahmin ettiğimiz yerlerde arama yapıyoruz. Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. En kısa sürede işçilerimize ulaşmayı ümit ediyoruz.

Elimizdeki tüm teknik imkanları kullanmaya çalışıyoruz.

İşin hukuki boyutuyla ilgili müfettişlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkması için

Buradaki şirketin yönetim düzeyi içerisinde ebir zafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz.

Bu tesisin izinleri ile alakalı süreçlerde herhangi bir sıkıntı yok. Ama uygulama noktasında ilgili bakanlıklar soruşturmayı yürütüyor. Hiçbir şeyin üstünün örtülmeyeceğini söyleyebiliriz.'

Bakmadan Geçme