Bakan Tekin'den Müfredat Eleştirisine Tepki!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, binlerce kişinin fikrini beyan ettiği ve geçtiğimiz günlerde onaylanan yeni müfredata yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredatıyla ilgili kamuoyundaki eleştirilere ilişkin, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, özel sektör öğretmenlerinin taban maaş taleplerine ilişkin, "Özel okul temsilcileriyle de görüşüyoruz bu konularda. Öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek çözümler üretmeye çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekin, onayladığı yeni Milli Eğitim Müfredatına yönelik ve ön açıklamasında Atatürk'ün adının geçmediği yönündeki eleştirilerle ilgili, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum kendilerine" yanıtını verdi.

Tekin, yaklaşan yaz tatili ile ilgili de "Yaz aylarını tatil yaparak geçirsin çocuklarımız. Okul dışında, ders dışında okuyarak, başka türlü etkinliklerle, sosyal aktivitelerle, sanatsal aktivitelerle, ülkemizin güzelliklerini görerek güzel bir tatil yapmalarını arzu ediyorum. Velilerden de çocuklarına, öğrencilerimize bu şekilde bakmalarını, bu şekilde yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bu da eğitimin bir parçası" açıklamasında bulundu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak kabul edilen yeni müfredat 26 Nisan 2024 tarihinde askıya çıkmış ve bir hafta süreyle isteyen herkes görüş ve yorumlarını belirtmişti. Yapılan binlerce görüş ve yorum sonrasında düzenlenen yeni müfredat, geçtiğimiz günlerde Bakan Tekin tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti.

Bakmadan Geçme