Baked Alaska Nasıl Yapılır? Malzemeleri Neler? MasterChef Baked Alaska
TV8 ekranlarında yayınlanmaya başladığı günden itibaren izleyicileri ekran başına kilitleyen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye'de her bölüm nefes kesiyor!
BAKED ALASKA TARİFİ
Porsiyon: 8 kişi
Hazırlama Süresi: 60 dk
Malzemeler
- 1 adet pasta tabanı
- 1 kg dondurma (isteğe bağlı çeşit seçilebilir)
- 4 yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı
1 - Pasta tabanını istediğimiz ölçüde yuvarlak bir şekilde kesiyoruz. Kalınlığını istediğimiz kadar inceltebiliriz.
2 - Dondurmamızı şekil alabilecek kadar erimesini bekliyoruz. Sonrasında derin bir kap içerisine streç film yayıp dondurmayı streçin üzerine koyuyoruz. Dondurmaya şekil verdikten sonra buzdolabının dondurucu kısmına kap ile birlikte koyuyoruz.
3 - Dondurma dolapta sertleşirken bir tencere içerisine bir su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu koyarak ocağın üstüne alıyoruz. Şerbet haline gelip kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
4 - Şerbeti hazırlarken 4 yumurta akını bir kaba alıp çırpıyoruz. Yumurta akı köpürüp beyaz bir renk alınca çırpmaya devam ederek ateşten aldığımız şerbeti yavaş yavaş yumurta akına eklemeye başlıyoruz. Çırpma işlemine karışımın köpüğümsü bir kıvam alana kadar devam ediyoruz.
5 - Dondurmanın sertleşmesi sağlandıktan sonra dondurmayı streçten çıkarıp ilk başta hazırlamış olduğumuz pasta tabanının üzerine yerleştiriyoruz.
6 - Hazırlamış olduğumuz yumurta akı şerbet karışımından oluşan karışımı dordurma ve pasta tabanını örtecek şekilde kaplıyoruz.
7 - Son olarak karışımın üzerini pürmüz yardımı ile hafif esmerleşmeler olacak şekilde renklendiriyoruz.