Başkentte Selde Can Pazarı! Suya Kapılan 2 Çocuk Aracın Altına Sürüklendi

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava, başkentte az daha can alıyordu. Cadde ve sokakların göle döndüğü sağanak sonrasında sele kapılan 2 çocuk aracın altına sürüklenerek ölümden döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarınn ardından Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi başkent Ankara'da da sağanak etkili oldu.

Birçok semtte yollar ve caddeler göle dönerken, iki çocuk ölüm tehlikesi atlattı.

Araçların yollarda mahsur kaldığı, ev ve iş yerlerini selin bastığı yağış, az daha can alıyordu.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yaşanan sağanak yağışlar sonucunda cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Karşıyaka Mahallesi'nde, Şehit Harun Parlak Caddesi'nde meydana gelen sel felaketinde yabancı uyruklu 4-5 yaşlarındaki 2 kardeş, suya kapıldı.

Sel sularının etkisiyle çocuklar, yokuş aşağı sürüklendikten sonra çıkan bir cipin altından geçip, park halindeki ticari aracın altına girdi. Olayı gören çevredekiler hemen müdahale etti. Bir çocuk hemen kurtarılırken, diğer çocuk aracın altında sıkıştı.

Görgü tanıklarından Hakan Özdemir, çocukların suya sürüklenmesini gördüklerini ve hemen yardıma koştuklarını belirterek, bir çocuğu hızlıca kurtardıklarını, diğerinin ise aracın altında yaklaşık 5 dakika süren bir çaba sonucunda kurtarıldığını söyledi.

Özdemir, çocuklardan birinin baygın halde olduğunu ve vatandaşlar tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldıklarını ifade etti.

Öte yandan, görgü tanığı Özlem Şimşek de sel sularının çocukları sürüklediğini ve birinin aracın altında kaldığını aktardı. Şimşek, olayın ardından çocukları kurtarmak için yaklaşık 7 dakika boyunca uğraştıklarını ve çocuğun sıkıştığı aracın altından çıkarıldıktan sonra kalp masajı yapılarak kendine geldiğini söyledi. Her iki çocuğun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme