Başörtülü Kadınlara Hakaret Eden Kadın Gözaltına Alındı

İnsanların dini hassasiyetlerine yönelik hakaret ve saldırılarda son dönemde artış yaşanmaya başlandı. Özellikle çarşaflı kadınlara yönelik insanların tahammülsüzlüğü kamuoyunun da tepkisini çekiyor.

Sakar'yanın Sapanca ilçesinde yaşandığı belirtilen ve zincir bir markete alışveriş yapmak için giren çarşaflı ve başörtülü kadınlara yönelik hakaret ve saldırı kamuoyunda infilae yol açtı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından savcılık harekete geçerek hakaret eden kadın hakkında soruşturma başlattı.

Başörtülü kadınlara hakaret eden kadın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Başörtülü kadınlara, marketin içerisinde "Sizin burda işiniz yok. Gö.ü bo.lu köpekler! Defolun gidin. Karafatmalar sizi!" diye bağıran kadın hakkında soruşturma başlatıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçti.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheli N.Ş. (63) hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan N.Ş, ifadesi alınmak üzere Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

MUHABİR

Bakmadan Geçme