Bazı yolcu uçaklarının kapılarının uçuş halindeyken içeriden açılmamasının sağlayan Cooper kilidi adı verilen Dan Cooper kimin takma adıdır?

ATV'nin sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster"le giriyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunda, Türkiye'nin en çok kazandıran bilgi yarışması olarak ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan soruların cevabı merak ediliyor.

"KİM MİLYONER OLMAK İSTER" yılbaşı bölümünde çok özel konuklarıyla ekranlarda oluyor.

"Kim Milyoner Olmak İster" yılbaşı özel bölümü birbirinden değerli sanatçıları stüdyoda konuk ediyor. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve sevilen oyuncu Yasemin Sakallıoğlu bu özel akşamda bilgilerini eğlenceli bir şekilde sınayacaklar.

Yılbaşı gecesinde sanatçılar kazandıkları ödülü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kurumlardaki çocukların her türlü ihtiyaçları için bağışlayacak.

"Kim Milyoner Olmak İster Yılbaşı Özel" bölümü, 31 Aralık 2023 Pazar günü saat 22.40'da atv'de!

SORU: Bazı yolcu uçaklarının kapılarının uçuş halindeyken içeriden açılmamasının sağlayan Cooper kilidi adı verilen Dan Cooper kimin takma adıdır?

A- UÇAKTAN DÜŞÜP KAYBOLAN BİR YOLCUNUN

B- KAPIYI VE KİLİDİ DİZAYN EDEN MÜHENDİSİN

C- UÇAKTAN PARAŞÜTLE ATLAYAN BİR FİDYECİNİN

D- HAVA ALMAK İÇİN KAPIYI AÇAN GÖREVLİNİN

CEVAP: C- UÇAKTAN PARAŞÜTLE ATLAYAN BİR FİDYECİNİN

"Dan Cooper" ifadesi, genellikle Amerikan tarihinin bir parçası olan bir olaya atıfta bulunur. D. B. Cooper olarak da bilinen bu şahıs, 1971'de ABD'de meydana gelen ünlü bir uçak kaçırma olayının ana karakteridir.

24 Kasım 1971'de, Seattle'dan Phoenix'e giden Northwest Orient Havayolları'na ait bir uçağın içinde bulunan bir adam, kendisini Dan Cooper olarak tanıtarak uçağı kaçırdı. Cooper, uçakta bulunan yolcuları rehin aldıktan sonra para ve paraşüt talebinde bulundu. Yetkililere para ve paraşüt sağlandıktan sonra, Cooper uçağın kapısını açarak paraşütle uçaktan atladı.

D. B. Cooper'in gerçek kimliği ve nereye gittiği hala bilinmemektedir. Bu olay, tarihin en büyük gizemlerinden biri olarak kalmıştır. "Dan Cooper" ifadesi, genellikle bu olaya atıfta bulunmak için kullanılır.

Bakmadan Geçme