Berberler İçin Yeni Karar! Artık O Gün Tatil Olacak

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına ilişin karar 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi. Bu doğrultuda Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.

Ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik yeni düzenleme, Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

Bakanlık, sektör paydaşlarının talep ve önerilerini değerlendirerek, berberlerin pazar günleri kapalı olması kararını aldı. Bu düzenleme ile birlikte valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK PAZAR GÜNÜ İSTEDİ

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, İstanbul'daki berberlerin büyük çoğunluğunun pazar günlerinin tatil olmasını istediğini belirtti. Akyüz, bu kararın esnaf açısından sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Bakanlığın duyarlı davranmasıyla berberlerimizin haftalık dinlenme günü yasal bir zemine oturdu. Esnafımız, bu düzenleme ile birlikte artık ailelerine daha fazla zaman ayırabilecek." şeklinde konuştu.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da Ankara'da berberlerin pazar günleri çalışmayacağını açıkladı. Kara, bu düzenlemenin berber esnafı için beklenen bir adım olduğunu belirterek, "Bakanlık düzenlemesiyle haksız rekabetin önüne geçilmiş oldu. Berberlerimiz, pazar günleri kapalı olacakları için daha düzenli bir çalışma programı oluşturabilecekler." dedi.

Her iki başkan da, düzenlemenin berber esnafının iş gücü ve aile hayatı dengesine olumlu katkı sağlayacağını ifade etti. Pazartesi gününden itibaren haftanın 6 günü açık olacak olan berberler, pazar günleri dinlenme fırsatı bulacaklarını ve bu sayede daha verimli çalışabileceklerini dile getirdi.

Bakanlık yetkilileri, yeni düzenlemeyle ilgili olarak valiliklerin denetimlerinin sıklaştırılacağını ve kurallara uymayan işletmelere cezai yaptırımların uygulanacağını da belirtti.

Bakmadan Geçme