Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Uzun süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen ve yakın zamanda lösemi tedavisi gördüğü belirtilen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti.

Uzun süredir sağlık sorunları olduğu bilinen Esma Esad'ın yakın zamanda lösemi tedavisi almaya başladığı açıklanmıştı.

Esad'ın sağlık durumuna ilişkin duyuru Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmıştı.

Açıklamada, "Çeşitli semptom ve klinik bulgularla başvuran ve kapsamlı bir dizi tıbbi test ve muayenenin ardından Hanımefendi Esma Esad'a Akut Miyeloid Lösemi teşhisi konuldu" denilmişti.

Lösemi teşhisi konmuştu: Hayatını kaybetti

Yine açıklamada, "Hanımefendi, tedavi planının bir parçası olarak geçici bir süreliğine tüm doğrudan temaslardan çekilecektir. Bu aşama boyunca, güçlü iradesi ve Tanrı'ya olan inancıyla desteklenerek kararlılığını ve bağlılığını sürdürecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

Yaşananların ardından Esma Esad ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Lösemi tedavisi gören Esma Esad'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

2019 yılında Esma Esad, bir yıl boyunca hastalıkla mücadele ettikten sonra meme kanserinden "tamamen" kurtulduğunu söylemişti.

1975'te İngiltere'de doğan eski yatırım bankacısı, 2011'de ülkedeki iç savaş patlak vermeden önce kendisini hak savunucusu ve Esad hanedanının modern tarafı olarak tanımlıyordu.

Esma Esad, yurtdışındaki resmi ziyaretleri sırasında sıklıkla Beşar Esad'a eşlik ediyor

Bakmadan Geçme