Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'ın görevine son verildi

Beşiktaş'ta 5 hafta süren Rıza Çalımbay dönemi sona erdi. Kulüp yönetimi Alanyaspor maçı yenilgisinin ardından tecrübeli teknik adamla görüşerek yollarını ayırdı.

Süper Lig'in 17. Haftasında sahasında Alanyaspor'a 3-1 kaybeden Beşiktaş'ta maç sonrası Rıza Çalımbay'ın görevine son verildi.

Ligin 15. haftasında Fenerbahçe derbisinden 3-1'lik skorla ayrılarak 3 puan bırakan Beşiktaş'ta Alanyaspor karşısında da aynı skorla kaybedilmesi Çalımbay'ın sonunu hazırladı.

Karşılaşmadan sonra tecrübeli teknik adamı Nevzat Demir tesislerine çağıran kulüp yönetimi, burada yapılan görüşmenin ardından Çalımbay'ın görevine son verildiğini açıkladı.

Beşiktaş Kulübünden Açıklama

Siyah-beyazlı kulüpten toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, Corendon Alanyaspor karşılaşmasından sonra gerçekleştirdiği toplantı neticesinde teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir. Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır. Efsane kaptanımız ve futbolcumuz Sayın Rıza Çalımbay'a tüm emekleri için teşekkür ederiz" denildi.

Rıza Çalımbay Beşiktaş İle Ligde Kaç Maça Çıktı? Rıza Çalımbay Ligde Kaç Puan Topladı?

Ligin 12. haftasında göreve gelen Rıza Çalımbay, Beşiktaş ile çıktığı 5 lig maçında 2 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 7 puan toplayabildi.

Bakmadan Geçme