Beşiktaş taraftarı Trabzonspor maçına neden alınmıyor? İşte gerekçesi!

Bu hafta pazar günü Papara Park'ta oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasına Beşiktaş takımının taraftarının alınmamasına karar verildi. Sosyal medyada gündem olan kararın gerekçesi merak ediliyor.

Süper Lig'in 5. haftasında 15 Eylül Pazar günü oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasına konuk takımın taraftarları alınmayacak.

TSYD Trabzon Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında kurul üyelerinin de katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Papara Park'ta oynanacak karşılaşmaya ev sahibi kulübün talebi üzerine siyah-beyazlı taraftarların alınmaması uygun görüldü.

Karşılaşmada 1500'ü resmi 750'si özel güvenlik olmak üzere toplam 2250 personel görev yapacak.

GÜVENLİK GEREKÇE GÖSTERİLDİ!

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşmada taraftarlar arasında yaşanabilecek olumsuz davranışlar ve saha içerisinde gelişebilecek olumsuz durumlar gerekçe gösterildi. 4 Şubat 2024 tarihinde oynanan Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması öncesinde iki takım taraftarları arasında kavga çıkmıştı. Bu maçta da kavga çıkması ihtimali göz önüne alınarak Beşiktaş taraftarlarının maça alınmamasına karar verildi.

SON MAÇLAR PROBLEMLİ!

Ayrıca Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan son maçlarda yine olaylar yaşanmıştı. Kasım 2021 yılında oynanan karşılaşmada Uğurcan Çakır ve Josef de Souza arasında da kavga çıkmıştı!

Yine 2022 yılında oynanan karşılaşmada Rosier ile Bardhi arasında gergin anlar yaşandı. Bu tür gerilimin bu maçta da devam edeceği düşünüldüğü için bu karar alınmış oldu.

Bakmadan Geçme