Beyaz Kod Nedir? Ne İşe Yarar? Doktora Şiddet Tehlikesinde Bu Numaraya Çağrı Yapın!

Sağlık çalışanlarının şiddet ve güvenlik tehlikesi durumunda kullandıkları beyaz kod nedir? Beyaz kod nasıl verilir? Hangi hattan verilir?

BEYAZ KOD NEDİR?

Beyaz Kod: Sağlık çalışanlarının, hasta veya hasta yakını tarafından şiddete, tehdide veya diğer suçlara maruz kaldıkları durumlarda olay yerine güvenlik görevlilerinin en hızlı şekilde intikal etmesi için verilen bir alarm sistemidir. Beyaz kod, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında başlatılmıştır.

BEYAZ KOD NE İŞE YARAR?

  • Sağlık çalışanlarına karşı şiddet vakalarını azaltmak
  • Sağlık çalışanlarının güvenliğini arttırmak
  • Sağlık çalışanlarını güvende hissettirerek moral ve motivasyonlarını yükseltmek
  • Sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak
  • Şiddeti önlemeye yönelik farkındalık yaratmak
  • Şiddetle mücadelede koordinasyon sağlamak
  • Şiddetin kayıt altına alınmasını sağlamak

BEYAZ KOD NASIL VERİLİR?

- Hastane içinde bulunan herhangi bir dahili hattan 1111'i aramak.
-113 Beyaz Kod Çağrı Merkezi'ni aramak.
-www.beyazkod.saglik.gov.tr adresindeki formu doldurmak

Beyaz kod verildiğinde, olay yerine en hızlı şekilde güvenlik görevlileri intikal etmesi ve olayın boyutunu belirlemesi gerekmektedir. Güvenlik görevlilerinin olay yerinde yaptığı tespitler, tutanaklar ve ifadeler ile birlikte olayla ilgili soruşturma başlatılır.

1111'İ ARAMAK

Beyaz Kod vermek için en kolay yol, hastane içinde bulunan herhangi bir dahili hattan 1111'i aramaktır. 1111'i arayan kişi, olay yerini, olayın zamanını, olayın türünü ve olaya karışan kişi veya kişiler hakkında bilgi vermelidir.

113 ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAMAK

1111'i aramak mümkün değilse veya olay yerinden ayrılmak mümkün değilse, 113 Beyaz Kod Çağrı Merkezi'ni aramak da mümkündür. 113 Beyaz Kod Çağrı Merkezi, 7/24 hizmet vermektedir.

MUHABİR

Bakmadan Geçme