Big Mac Nasıl Yapılır? Uygun Fiyatlı ve Pratik Big Mac Tarifi

Sulu sulu köftesi ve içindeki özel sosuyla Big Mac yiyenin müptelası olduğu ancak gelen zamlarla kolay ulaşılamayn bir lezzet. Big Mac severleri daha uygun fiyatlı ve pratik tarif için buraya davet ediyoruz. Peki Big Mac nasıl yapılır? İşte Big Mac tarifi...

BigMac'i daha pratik ve ekonomik bir şekilde evde yapmaya ne dersiniz? İşte hem katkısız hem daha uygun fiyatlı Big Mac tarifi...

BİG MAC MALZEMELERİ

  • 200 gr tek çekim dana döş kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 2-3 tane Alman kornişon turşusu
  • 4 dilim burger peyniri
  • 3 adet hamburger ekmeği
  • Göbek marul
  • 2 avuç patates kızartması

Big Mac Sosu için,

  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 3 çay kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 tane Alman kornişon turşusu
  • 3-4 tane kapari
  • 1 arpacık soğan
  • 3-4 tatlı kaşığı turşu suyu
  • 1 çay kaşığı toz soğan,
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz acı biber
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı pekmez ekleyin
  • 1 tutam tuz

BİG MAC NASIL YAPILIR?

  1. 200 gr tek çekim dana döş kıymaya, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı galeta unu ve yarımşar çay kaşığı karbonat, tuz ve karabiber ekleyin ve yoğurun.
  2. Et kenarda beklerken Big Mac'in efsane sosunu hazırlayacağız.
  3. 2 çorba kaşığı mayonezi, 3 çay kaşığı ketçap ve 1 çay kaşığı hardal ile karıştırın.
  4. Üzerine, küçük küçük doğranmış 1 tane Alman kornişon turşusu, 3-4 tane kapari ve 1 arpacık soğanı ekleyin. Turşunun suyundan da 3-4 tatlı kaşığı kadar koyun.
  5. Üzerine baharat olarak, birer çay kaşığı toz soğan, toz sarımsak, toz acı biber, sirke ile yarım çay kaşığı pekmez ekleyin. Tuzuna bakın tuzsuz geldiyse bir tutam kadar tuz da ekleyin.
  6. Karıştırınca nefis sosunuz hazır bile.
  7. Büyük bir buzdolabı poşetinin kenarlarını kesip açın. İçini elinizle biraz ıslatarak kıymayı yayın ve tekrar kapatın.
  8. Merdane ile açarak eti iyice inceltin ve kase ile yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların etrafındaki fazlalıkları alıp köfteleri elinize alın ve iyice ısınmış döküm tavanın tersinde pişirmeye başlayın.
  9. Patates için ısınmış fındık yağına 2 avuç kadar donuk patates kızartması ekleyin ve kızartmaya başlayın.
  10. Köftelerin bir yüzü pişince diğer tarafını çevirip ikisinin üzerine ikişer dilim tost peyniri koyun.
  11. 3 adet hamburger ekmeğini ortadan ikiye ayırın. Ekmeklerden birinin tepesini ve alt kısmını biraz tıraşlayarak sosu çekebilecek hale getirin. Ekmekleri de biraz tavada kızartabilirsiniz.
  12. Ekmeklerin en altına sos ve ince kıyılmış göbek marul koyun. Üzerine peynirli et koyup bir kat da tıraşladığınız ekmeklerden koyun.
  13. Üzerine tekrar sos, marul ve ince dilim turşu ekleyin. Bu kez peynirsiz eti koyun ve hamburgeri kapatın. İkinci hamburgeri de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
  14. Yanına da patatesleri kızartabilirsiniz.

Bakmadan Geçme