Bingöl Depremi Sonrası Naci Görür'den Uykuları Kaçıracak Açıklama!

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, uykuları kaçıracak açıklamada bulundu.

Akşam saatlerinde Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem sonrasında mal ve can kaybı yaşanmazken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, endişelendiren bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremi yorumlayan Görür, depremin küçük olmasına rağmen meydana gelen yer açısından can sıkıcı olduğuna dikkat çekt.

Prof. Dr. Naci Görür, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Karlıova-Serpmekaya/ Bingöl'de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF'a, hem DAF'a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz."

VALİLİK: CAN VE MAL KAYBI YOK

Öte yandan Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada herhangi bir olumsuz durumun olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçmiş Olsun Bingöl! Saat 18.27'de Merkezi Karlıova olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.

MUHABİR

Bakmadan Geçme