Binlerce Evin Toprak Altında Kaldığı Ülkede Ölü Sayısı 300'ü Geçti

Benzeri görülmemiş bir felaketi yaşayan Papua Yeni Gine'de vatandaşlar sevdiklerine ulaşabilmek için dev kaya ve ağaç kütlelerini elleriyle kaldırmaya çalışıyor.

Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'nin kuzeyinde bulunan Enga bölgesinde köyleri yutan toprak kayması felaketinde bilanço giderek ağırlaşıyor. Binlerce evin toprak altında kaldığı faciada ölü sayısı her geçen dakika artıyor.

İlk olarak 100 kişinin hayatının kaybettiği acı olayda sayının 300'ü geçtiği belirtiliyor.

Yaşanan üzücü olayda bin 100'den fazla ev toprak altında kalırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Arama ekipmanlarının yetersizliği ve yardımın ulaşmaması nedeniyle vatandaşlar dev kaya ve ağaç kütlelerini elleriyle kaldırarak sevdiklerine ulaşmaya çalışıyor.

Öte yandan ordu da arama kurtarma çalışmalarına katılarak vatandaşlara destek veriyor.

ÖLÜ SAYISI HIZLA ARTABİLİR

Yetkililer toprak altında yüzlerce kişinin olduğunu belirtirken zaman geçtikçe umutlarda tükeniyor. Eşi benzeri görülmemiş bir felaketi yaşayan ülkede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Felaketin neyden kaynaklandığının belirlenmesi için de çalışmalar başlarken Başbakan James Marape de ordunun da kurtarma çalışmalarına yardım ettiğini söyledi. Toprak kayması nedeniyle birçok yolun kapanması nedeniyle yardım çalışmaları helikopterlerle yürütülebiliyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme