BM: Gazze Şeridi'nde 1,9 Milyon Filistinli Yerinden Edildi

Birleşmiş Milletler, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarla 2,3 milyon kişiden 1,9 milyonunu yerinden ettiğini bildirdi

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik yürüttüğü saldırıların bilançosu her geçen gün giderek artıyor. Bir yandan katliam yapan İsrail, bir yandan da bölgedeki masum sivilleri evlerinden çıkartıp gözaltına alıyor veya göçe zorluyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistinli vatandaşların topraklarından zorla çıkartılamayacağını ve şartlar el verir vermez evlerine tekrar dönebilecekleri yönünde açıklamalar yaparken İsrail tüm dünyaya kulaklarını tıkayıp kural tanımamazlığına devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarla 2,3 milyon kişiden 1,9 milyonunu yerinden ettiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle 1,9 milyon kişinin yerinden edildiğini bildirdi. Gazze Şeridi'ndeki 155 UNRWA tesisinde yerinden edilmiş yaklaşık 1,4 milyon kişinin barındığı aktarılan açıklamada, geri kalan yaklaşık 500 bin kişinin de bu tesislerin yakın çevresinde bulunduğu ve toplam yerinden edilmiş 1,88 milyon kişinin UNRWA'dan yardım aldığı ifade edildi.

Açıklamada, çatışmaların başından bu yana 146 BM çalışanının öldürüldüğü aktarıldı.

Bakmadan Geçme