BM: İsrail, Gazze'deki Hastanelere Yakıt İkmalini Son Bir Haftada Beş Kez Reddetti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in, Gazze'deki hastanelere yakıt ikmali başvurularına son bir haftada beş kez olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, günlük basın toplantısında “O bölgedeki (Gazze'nin kuzeyindeki) hastanelere yakıt sağlama planları, son bir haftada beş kez erişimin reddedilmesiyle sonuçlandı ve bazı hastaneler 10 günden fazla bir süre boyunca yeni yakıt tedarikinden mahrum kaldı” dedi.

GAZZE'NİN GÜNEYİNDE AŞIRI İNSAN YOĞUNLUĞU OLUŞTU

İsrail'in tahliye kararları aldığını hatırlatan Dujarric, sürekli yerinden edilmeler sonucu, Gazze'nin güneyinde aşırı kalabalık oluştuğunu aktardı.

Dujarric, ayrıca çocuk felci aşılarının uygulanması kapsamında 1000'den fazla sağlık çalışanı ve gönüllüyü bölgedeki 11 sağlık merkezine yerleştirme ve eğitme çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

Sözcü, aşı kampanyasının ilk turunda Gazze'deki 10 yaş altı 640 binden fazla çocuğun en az yüzde 95'ine ulaşılmasının hedeflendiğini belirtti.

FİLİSTİNLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İŞKENCEYİ TAKİP EDECEĞİZ

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (Human Rights Watch) Filistinli sağlık çalışanlarının işkence ve gözaltına alınmasıyla ilgili raporu hakkındaki soruya Dujarric, “Bunu son derece dikkatli bir şekilde takip edeceğiz” sözleriyle cevap verdi.

Dujarric, “7 Ekim'den bu yana sivillere yönelik tüm ihlallerin hesap verebilirliğinin sağlanması gerektiğini” vurguladı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme