Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın İlginç Evlilik Hayatı!

8 yaşındaki Brezilya lideri Lula da Silva: 'Yorgun olduğumu düşünen karıma sorsun. 30 yaşındaki birinin enerjisine ve 20 yaşındaki birinin şehvetine sahip olduğuma şahitlik eder' diye konuştu. Konuşma sonrasında gündem olan Silva merak ediliyor ve araştırılıyor.

Luiz Inácio Lula da Silva (d. 27 Ekim 1945, Caetés) veya tanınan kısa adıyla Lula, Brezilyalı siyasetçi, sendikacı ve Brezilya devlet başkanıdır. Daha önce de iki dönem cumhurbaşkanlığı görevini yürütmüştü. Siyasi kariyeri boyunca gelir eşitsizliği, yoksullukla mücadele ve Amazon ormanlarını korumak konusunda çalıştı.

Daha önce 2002 ve 2006 yıllarında cumhurbaşkanı olarak seçilmiş ve 2003-2010 yılları arasında iki dönem cumhurbaşkanlığı görevini yürütmüştü. 2022 Brezilya genel seçimleri'nde tekrar cumhurbaşkanlığına seçildi. Selefi eski cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun seçim sonuçlarını ve görevi devretmeyi reddetmesine rağmen Silva, 2023'te yemin ederek göreve başladı.

Brezilya İşçi Partisi'nin (Partido dos Trabalhadores, PT) kurucu üyesidir. Portekizcede Kalamar anlamına gelen "Lula" takma adını daha sonradan resmi adına dahil etti. İlk görevini Ekim 2010'da devlet başkanlığı seçimlerinde yerini aday gösterdiği halefi Dilma Rousseff'a devretti. 2022 Brezilya seçimleri'nde tekrar aday oldu ve Brezilya tarihinde iki dönem görev yapan ilk cumhurbaşkanı seçildi.

3 KEZ EVLENDİ!

Lula da Silva 1969 yılında Maria de Lurdes da Silva ile evlendi.

Lurdes da Silva 1971 yılında hayatını kaybetti. Daha sonra Lula da Silva 1974'te Marisa Letícia ile evlendi.

2017 yılında Marisa da hayatını kaybedince Lula da Silva bu kez de kendisinden 20 yaş küçük olan Rosângela Lula da Silva ile evlenerek üçüncü evliliğini gerçekleştirdi.

Bakmadan Geçme