Bursa'daki Uçak Kazasında Siber Saldırı Var Mı?

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde eğitim uçağının düşmesiyle ğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı, yaşamını yitirirken önceki günlerde Lübnan'da yaşanan siber saldırı Türkiye'de de yaşandı mı sorusu akıllara geldi.

Bursa Yenişehir Havalimanı apronunda saat 08.10 sıralarında meydana gelen kazada 2 kişilik eğitim uçağının düşmesi sonucu öğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı, hayatını kaybetti.

SİBER SALDIRI MI OLDU?

Lübnan'da meydana gelen siber saldırı sonucu telsizlerin ve cihazların İsrail tarafından patlatılması tüm dünyayı endişeye boğdu.

Bursa'da 2 kişilik eğitim uçağının düşmesi sonucu öğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı, hayatını kaybetmesi olayı da akıllara siber saldırı şüphesini düşürdü.

Konuyla alakalı Bursa Valiliği olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirtti. Siber saldırı ihtimailine ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Bursa Yenişehir Havaalanı apron kısmına 23.09.2024 günü saat 08.10'da özel bir uçuş okuluna ait 2 kişilik eğitim uçağı düşmüş, kazada 2 pilot hayatını kaybetmiştir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

LÜBNAN'DA NE OLMUŞTU?

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 25 kişi öldü, 608'den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Bakmadan Geçme