Can Pazarının Yaşandığı Kazanın Detayları Kamyonetin Yavaşlaması Faciayı da Beraberinde Getirmiş

Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme kaza 10 kişiyi hayattan koparırken 61 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişinde 10 kişinin öldüğü ve 61 kişinin yaralandığı kazanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

İlk olarak sol şeritte yavaşlayan kamyonete arkasından gelen yolcu otobüsünün çarptığı, kaza sonrası otobüsteki yolcuların bazılarının yola indiği öğrenildi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda arkadan gelen 2 yolcu otobüsü ve 2 tırın da olduğu 5 aracın daha kazaya karıştığı ifade edildi. Kazada yolcuların otobüsten inerek yola çıkmasının can kaybını artırdığı belirtiliyor.

Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme kaza 10 kişiyi hayattan koparırken 61 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Her şey Yolcu Otobüsünün Kamyonete Çarpmasıyla Başladı

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü otoyolda, ilk olarak sol şeritte yavaşlayan kamyonete arkasından gelen yolcu otobüsü çarptı. Araçlar, yolun sol şeridinde kaza nedeniyle dururken, otobüsteki yolculardan bazıları da kazaya bakmak için yola indi.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, arkadan gelen, aralarında 2 yolcu otobüsü ve 2 TIR'ın da olduğu 5 araç daha kazaya karıştı. Kazada ölenlerin arasında, otobüsten yola inen yolcuların da bulunduğu belirtildi.

Otoyol 6 Saat Sonra Trafiğe Açılabildi

Kazaya karışan 7 araç yoldan kaldırıldı. Karayolları ekiplerinin de temizlik çalışmasını tamamlamasıyla, Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul yönü, 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Ayrıca kaza bölgesinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldığı da kaydedildi.

Sürücüler Gözaltında

Kazaya karışan 7 araçtan 6'sının sürücüsünün gözaltına alındığı öğrenildi. Sürücülerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Öte yandan yine kazaya karışan Esenyurt Belediyesi otobüsünün, Giresun'daki bir cenazeden döndüğü ortaya çıktı. Kazada otobüste bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

Dönüş yolunda yaşanan kazada hayatını kaybeden Kenan Cin ile Erdoğan Mandal'ın cenazeleri, memleketleri Giresun'a gönderildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bakmadan Geçme