Cep Telefonu ve Diğer Cihazlar da Çağrı Cihazları Gibi Patlatılabilir mi? Her An Patlatılabilecek Bombalarlar mı Yaşıyoruz?

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları üzerinden düzenlediği saldırının ardından milyonlarca kişi cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi cihazlardan da bu tür saldırılar gerçekleştirilebilir mi? Sorusunun cevabını merak etmeye başladı.

Tüm dünya İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları üzerinden gerçekleştirdiği ve 12 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 3 bin kişinin yaralandığı saldırının şokunu yaşıyor.

İsrail'in gerçekleştirmiş olduğu saldırı, dijital cihazların güvenliğinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Toplumda en küçüğünden en büyüğünün 7'den 70'e herkesin elinde bulunan özellikle telefonların, bunlarla birlikte tablet ve bilgisayar gibi cihazların da hacklenip patlatılıp patlatılamayacağı merak konusu oldu.

Çağrı cihazları daha basit cihazlar olsa da, modern akıllı telefonları hackleme fikri çok daha karmaşık ve yaygın oldukları için daha da fazla endişe yaratıyor.

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL!

Hackerlar telefonlara teorik olarak şunları yapabilir:

Uzaktan kontrol etmek, konuşmaları dinlemek veya kullanıcının konumunu izlemek için bir telefona kötü amaçlı yazılım yüklemek. Kısa mesajlar, telefon görüşmeleri veya internet trafiği gibi iletişimleri engellemek. İstihbarat toplamak için bir telefonun mikrofonunu, kamerasını veya GPS'ini kullanarak cihazları gözetleme araçlarına dönüştürmek. İşletim sistemindeki güvenlik açıklarından yararlanarak bir telefonu uzaktan bozmak veya devre dışı bırakmak. Ancak, modern cep telefonlarını patlayıcı cihazlara dönüştürmek daha zor, çünkü akıllı telefonlar birden fazla güvenlik ve güç düzenlemesi katmanı içeriyor. Yine de, siber güvenlik tehditlerinin gelişen doğası, bu tür olasılıkların asla tamamen göz ardı edilemeyeceği anlamına geliyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme