Cevdet Yılmaz'dan Dikkat Çeken Savunma Sanayii Fonu Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Meclisimize bir paket teklif edildi. Özellikle Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek amaçlı. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek.

avunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu'nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor. En dikkat çekici olanı ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması göze çarpıyor.

Kredi kartlarıyla ilgili bu teklif Türkiye'de gündem oldu. Hemen her kesimin tepkisi çeken düzenlemeye ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama geldi.

Yılmaz: "Meclisimize bir paket teklif edildi. Özellikle Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek amaçlı. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek." dedi.

Öte yandan kredi kartlarından katkı payı açıklaması sonrası bankalara limit düşürme talebi yağıyor. Savunma sanayiini desteklemek için kredi kartlarından katkı payı alınacağı bilgisinin ardından limit düşürme talepleri adeta patladı.

Savunma sanayiini desteklemek için 100 bin TL limiti olan kredi kartı sahiplerinden 750 TL katkı payı alma haberleri sonrası kredi kartı limiti düşürme talepleri adeta peş peşe geldi. Çok sayıda kişinin bankaları arayarak limit düşürme talebinde bulunduğu öğrenildi. Kredi kartı limiti 100 bin TL olanlar limitlerini 99 bine düşürmek için talep yağdırdı. Ayrıca kredi kartı limiti düşürme nasıl yapılır araştırmaları da başladı. Arama motorlarında en çok yer alan konu ‘Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?' oldu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme