CHP Afyonkarahisar Adayı DEM Partiye Kapıları Kapattı, Özgür Özel Geri Açtı!

Siyasi partilerin DEM Parti ile olan imtihanı devam ediyor. Son girdiği milletvekilini seçimlerinde yüzde 8,8 oy alan ve Meclis'te 61 milletvekili ile temsil edilen DEM Parti ile işbirliği ve ittifak yapıp yapmama konusunda kararsız kalan siyasi partilerin açıklamaları dikkat çekiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 61 milletvekili ile temsil edilen ancak terör örgütü PKK'ya karşı yakın olduğu gerekçesiyle siyasi partilerin açık ve alenen yan yana görünmekten kaçındığı DEM Parti'ye karşı fikir ayrılıkları devam ediyor.

Tüm siyasi partiler birbirlerini DEM Parti ile ittifak ve işbirliği yapmakla suçlarken CHP'den ilginç bir çıkış geldi.

AFYONKARAHİSAR BAŞKAN ADAYI DEM PARTİ'YE KAPILARI KAPATTI

Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP'nin DEM Parti ile gizli bir ittifak içerisinde olduğu söylentilerinin giderek arttığı bir dönemde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda milletvekili olan Burcu Köksal, öyle bir açıklama yaptı ki Genel Başkan Özgür Özel düzeltme yapmak zorunda kaldı. 

Köksal, seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada başkan olarak seçilmesi halinde belediye kapılarının DEM Parti hariç tüm partilere ardına kadar açık olacağını söyledi.

Köksal, 'Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez. AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar arkasında pazarlık yaparlar.' dedi.

ÖZGÜR ÖZEL KAPANAN KAPILARI TEKRAR AÇTI!

Köksal'ın açıklamalarının ardından Uşak'ta düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burcu Köksal'ın konuşmasını düzeltmek durumunda kaldı.

Özel, 'Bu sırada Afyon'da konuşurken; belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi'nin de Uşak Belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşaklılara, tüm Afyonlulara açıktır' ifadelerini kullandı.

CHP'nin DEM Parti ile olan ittifakının konuşulduğu bu günlerde yapılan iki farklı açıklama, kafalarda karışıklığa neden oldu.

Bakmadan Geçme