CHP içinde bildiri krizi büyüyor

Şehitlerimizden sonra CHP'de yaşanan ortak bildiri krizinde "Neden imza atmadın?" tepkisi ver ve milletvekillerinden sonra İmamoğlu ve Yavaş da rahatsız oldu

Türkiye Büyük Millet Meclis'inde (TBMM) terörü kınayan ortak bildiriye DEM Parti ile birlikte imza atmayan CHP'de Özgür Özel yönetiminin kararı parti içinde de tepki çekmeye devam ediyor.


66 milletvekilinin yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş da partinin bu kararından rahatsız.


Irak'ın kuzeyinde şehit olan 12 Mehmetçik Türkiye'yi yasa boğarken, kalleş saldırının ardından TBMM'de jet hızıyla Teröre Karşı Ortak Bildiri okunmuştu. Ortak bildiriye AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imza verirken CHP, DEM Parti ile birlikte dışarıda kalmıştı. Ancak CHP'nin bu tutumu ters tepki.


Yeni Şafak'ın haberine göre Özgür Özel yönetiminin bu kararı, hem parti tabanının hem de CHP'li milletvekillerinin tepkisini çekti. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın 66 milletvekilinin grup toplantısında duruma tepki göstererek "Bildiride biz niye yokuz?” sorusunu sorduğu belirtildi. CHP'nin böyle bir bildiride olmamasının vatandaş tarafından eksi bir şekilde değerlendirileceği görüşleri dile getirildi.


Öte yandan karardan en büyük rahatsızlığı duyan iki ismin de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, yerel seçim öncesinde orta sağ seçmeni ve İYİ Parti tabanını ikna etme hesabı yapan iki isim, yönetimin bu kararının yerel seçimlerde CHP'ye oy kaybettireceği görüşünde. Ayrı bir bildiri hazırlayan CHP'nin hazırladığı bu metinde PKK'nın adının anılmaması da Mansur Yavaş cephesinde, tepkiyle karşılık buldu.

Bakmadan Geçme