CHP Lider'i Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Emekliye Bayram İkramiyesi Çağrısı

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak emeklilerin bayram ikramiyesinin 17 bin liraya çıkarılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Alım gücünün düştüğüne işaret eden Özel, "2018'de bayram ikramiyesiyle 24 kilo kıyma alınırken, bugün aynı ikramiyeyle sadece 5,5 kilo alınabiliyor. Sayın Erdoğan'a çağrımızdır: Bayram ikramiyesini bir asgari ücret düzeyine, 17 bin TL'ye çıkarıp gelecek hafta millete müjde verin!" ifadelerine yer verdi.

Özel, Adana'da yaptığı konuşmada “Biliyorsunuz ilk kez bayram ikramiyesi 2018 yılında alındı. 2018 yılında bayram ikramiyesiyle bugünkü bayram ikramiyesi arasında fark şu. O tarihte kasaba gidince kurban kesemiyorsan 24 kilo kıyma alıyordun. Şimdiki 5.5 kilo kıyma alıyor. O zamanki en düşük emekli maaşı AK Parti geldiğinde 2 kurbanlık koyun alıyordu. Şimdi Adana'da sordum kurbanlık fiyatları 9 ile 18 bin lira ama ele gelen bir koç 15 bin liradan aşağı değil. Eskiden 2 kurbanlık koç alan emekli maaşı şimdi en cılız 1 tanesini bile alamıyor. CHP en düşük emekli maaşı için asgari ücret öneriyor. Buradan hükümete, iktidara sesleniyorum. Önümüzdeki hafta Erdoğan'la bir araya geleceğiz. Bayram ikramiyesini 1 asgari ücrete, 17 bin liraya çıkarmasını öneriyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı.

Emekli ve hak sahiplerimize toplamda 42 milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirileceği bilgisini veren Işıkhan, 4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/ aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 Haziran'da, 4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/ aylık alanların ikramiyelerinin 11 Haziran'da, 4A (SSK) kapsamında gelir/ aylık alanların ikramiyelerinin ise 12-13-14 Haziran 2024 ödeneceğini söylemişti.

MUHABİR

Bakmadan Geçme